HTML

Gyümölcspálinkapárlat készítése

gyümölcspálinkapárlat készítése

Hasznos linkek

Pálinka blog címkéi

Archívum

Linkblog

2009.10.29. 01:35 stoti VI

Egészségünkre

Szólj hozzá!



Címkék: egyéb


2009.10.29. 01:02 stoti VI

Üvegben

Miután hazavittük, rögtön át is öntöttük palackba a pálinkát. Parafa dugóval van lezárva, igaz viaszburok nélkül. Egy pár hónapos eperfahórdós érlelés nem ártott volna, de így üvegben is 1év múlva tökéletesen összeérik.

Szólj hozzá!



Címkék: szilva


2009.10.27. 05:05 stoti VI

Pálinkafőzés

A főzés napján szerencsénk volt, mert előttünk is szilvát főztek. Pont egy felöntés lett a két hordó cefre. A kész pálinka 58%-os lett, amit mi 51%-osra hígítattunk. Cukrot nem adtunk a cefréhez. Végig arra törekedtünk, hogy a lehető legjobb párlatot tudjuk főzetni, ez azt…

Szólj hozzá!



Címkék: pálinkafőzés


2009.10.27. 03:38 stoti VI

Az alapanyag (cefre)

   Két nagy hordó szilvát (Besztercei és Ringló) sikerült szüretelni. Csak a földről felszedett szilvaszemek kerültek magozva a hordóba. Augusztus közepe - szeptember elejétől szedtük a szilvát. Végig aszályos volt a hónap és bár kis méretűek lettek a szemek, de…

Szólj hozzá!



Címkék: szilva gyümölcs cefre


süti beállítások módosítása